1) Výroba macerátu
- 7l 96% líh
- 5l dobrého červeného vína
- 400g kořen hořce
- 300g čerstvá pomerančová kůra
- 300g římský pelyněk
- 300g kuracaová kůra
- 100g nezralý pomeranč
- 100g jader z rajských jablíček (zde si myslím, že autor měl na mysli Zrna ráje)
- 100g puškvorec
- 30g kardamomy
- 30g skořice
Nakrájené nebo podrcené koření maceruj 20-28 dnů, pak slij, vylisuj, vyčeř, příp. přefiltruj.
2) Výroba likéru
- 36l líh 96%
- 3-5l macerátu z bodu 1
- 2l cukerný sirup
- 10l kvalitní červené víno
- 50l voda
- 0,5l karamelové barviva (kulér)
Vše zamíchat, nechat odležet.
2020-04-21