Recept - Fernet Italský

Návrat

1) Výroba macerátu

  • 7l 96% líh
  • 5l dobrého červeného vína
  • 400g kořen hořce
  • 300g čerstvá pomerančová kůra
  • 300g římský pelyněk
  • 300g kuracaová kůra
  • 100g nezralý pomeranč
  • 100g jader z rajských jablíček (zde si myslím, že autor měl na mysli Zrna ráje)
  • 100g puškvorec
  • 30g kardamomy
  • 30g skořice

Nakrájené nebo podrcené koření maceruj 20-28 dnů, pak slij, vylisuj, vyčeř, příp. přefiltruj.

2) Výroba likéru

  • 36l líh 96%
  • 3-5l macerátu z bodu 1
  • 2l cukerný sirup
  • 10l kvalitní červené víno
  • 50l voda
  • 0,5l karamelové barviva (kulér)

Vše zamíchat, nechat odležet.

2020-04-21

Top