Recept - Becherovka domácí

Návrat

1) Výroba macerátu

  • 7 gramů sušeného květu heřmánku
  • 3,5 gramu hřebíčku
  • 17,5 gramu sušené citronové kůry
  • 4,4 gramu muškátového květu.
  • 4,2 litru 80% lih

3 dny macerujeme, pak slij, vylisuj, vyčeř, přefiltruj.

2) Výroba odvaru

  • 2,8 litru vody
  • 450 g cukru
  • 8 g květu divizny
  • 14 g svatojánského chleba
  • 21 g sladkého dřeva
  • 28 g zeměžluče
  • 17,5 g kořene hořce
  • 19 g pelyňku
  • 14 g mateřídoušky
  • 14 g tymiánu
  • 21 g devětsilu
  • 10,5 g jitrocele
  • 10,5 g mařinky
  • 35 g lipového květu
  • 35 g petrklíče
  • 16 g kořene osladiče
  • 14 g kořene kozlíku

3) Výroba likéru

Smíchejte odvar s macerátem

Top