1) Výroba macerátu
- 7 gramů sušeného květu heřmánku
- 3,5 gramu hřebíčku
- 17,5 gramu sušené citronové kůry
- 4,4 gramu muškátového květu.
- 4,2 litru 80% lih
3 dny macerujeme, pak slij, vylisuj, vyčeř, přefiltruj.
2) Výroba odvaru
- 2,8 litru vody
- 450 g cukru
- 8 g květu divizny
- 14 g svatojánského chleba
- 21 g sladkého dřeva
- 28 g zeměžluče
- 17,5 g kořene hořce
- 19 g pelyňku
- 14 g mateřídoušky
- 14 g tymiánu
- 21 g devětsilu
- 10,5 g jitrocele
- 10,5 g mařinky
- 35 g lipového květu
- 35 g petrklíče
- 16 g kořene osladiče
- 14 g kořene kozlíku
3) Výroba likéru
Smíchejte odvar s macerátem